Fysioterapeutin suoravastaanotossa sinua palvelee

Janina Marttiini
Fysioterapeutti

fysioterapeutin suoravastaanotto.

VARAA AIKA

Ajanvaraus 015 321 520


Suoravastaanoton kautta kivuttomaan elämään

Outi Huuhkan polvi rahisi ja kipuili, hän oli jo ottanut buranaa ja levännyt. Huuhka jäi pohtimaan, oliko polvessa nivelrikko ja pitikö vain odottaa, että rikko menisi pahemmaksi. Ja mitä sitten tapahtuisi? Kuntopalvelun Suoravastaanotto toi vastaukset ja kivuttoman polven. Lue lisää

Suoravastaanotolla nopeasti oikeaan hoitoon.

Tervetuloa fysioterapeutin suoravastaanotolle!

Monet toiminnalliset vaivat ja kiputilat korjaantuvat jo ensikäynnillä fysioterapeutin vastaanotolla eikä lääkärissäkäyntiä tarvita. Suoravastaanotolla erikoiskoulutettu fysioterapeutti antaa ensihoidot ja jatkohoito-ohjeet sekä osaa arvioida myös mahdollisen lääkärissäkäyntitarpeen.

Fysioterapeuttien suoravastaanotto on tarkoitettu kaikille selkä- ja kaularankavaivoista kärsiville sekä ylä- ja alaraajaoireisille henkilöille. Suoravastaanottoon koulutettu fysioterapeutti arvioi ja ohjaa potilaan suoraan jatkohoitoon ilman lääkärissäkäyntiä. Fysioterapeuttien suoravastaanoton vastuufysioterapeuttina Mikkelin Kuntopalvelussa toimii fysioterapeutti Janina Marttiin.

Milloin tulla fysioterapeutin suoravastaanotolle?

Fysioterapeutin suoravastaanotolle kannattaa tulla, mikäli sinulla on työkuntoa tai normaalia toimintaa haittaava akuutti tuki- ja liikuntaelin ongelma, esimerkiksi:

• selkäkipu
• niska-hartiaseudun kipu
• yläraajakipu
• alaraajakipu
• tai jokin muu toimintakykyä alentava kipu/ongelma

SÄHKÖINEN AJANVARAUS SUORAVASTAANOTOLLE

Ajanvaraus puhelimitse 015 321 520


Miksi fysioterapeutin suoravastaanotot yleistyvät?

Potilaan hoitoon pääsyä nopeuttavat fysioterapeuttien suoravastaanotot ovat yleistyneet terveydenhuollossa ympäri maata. Monissa kunnissa ja kuntayhtymissä käytössä oleva ”ensin fysioterapeutille” –käytäntö on osoittautunut erittäin toimivaksi. Siihen ovat olleet tyytyväisiä sekä potilaat, lääkärit ja fysioterapeutit että kuntien talousvastaavat.

Fysioterapeuttien suoravastaanottoihin on johtanut halu antaa kansalaisille nopeaa ja kustannustehokasta palvelua. Tuki- ja liikuntaelinvaivojen vuoksi hoitoon hakeutuneet pääsevät viivytyksettä arvioon, saavat tiedon jatkosta ja yksilöidyt ohjeet omaan hoitoon nykyisten Käypä hoito- ja fysioterapiasuositusten mukaisesti.

Tutkimukset osoittavat, että nopealla puuttumisella on ehkäisty tule-kipujen pitkittymistä sekä vaivojen uusiutumista ja kroonistumista. Turhilta kuvantamisilta ja leikkaushoidoilta on vältytty. Kustannuksissa on säästetty, kun sairauspoissaolot ovat vähentyneet ja työhön paluu on nopeutunut.

Myös kuntoutusyritykset ovat sote-ratkaisun edetessä ryhtyneet lisäämään yhteistyövalmiuksiaan kouluttamalla henkilökuntaansa perusterveydenhuollon Fysioterapeutin suoravastaanotto -toimintamalliin. Tämä on hyvin luontevaa, sillä fysioterapeuttien suoravastaanotto on ollut aina fysioterapiayritysten perustoimintaa.